Bio Era d.o.o.
Dobrodošli, ovdje se možete prijaviti ili registrirati.

Himalajska sol

Himalajska sol najčišća je sol na Zemlji. Podrijetlom je iz pramora, nezagađenog ekosustava starog više od 250 milijuna godina. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom – sadrži 84 minerala i elementa u istom omjeru u kojem se nalaze i u našem organizmu – pomaže tijelu i živčanom sustavu postizanje ravnoteže i pomlađujućega učinka. Između ostalog sadrži i kalij, kalcij i magnezij.

Ta tri elementa pomažu tijelu da postigne ravnotežu obnavljajući tekućine i nadopunjavajući zalihe elektrolita npr. kad se pojačano znojimo. Himalajska sol sadrži sunčevu energiju i ionizirane minerale koji se otpuštaju dodavanjem vode. Ne sadrži aditive, kopa se u podnožju Himalaje, pere se i suši na suncu, te ručno melje, kako bi se sačuvale sve vrijednosti i dale joj posebnu ulogu opisanu imenom KRALJEVSKA SOL.

Uporaba: umjesto kuhinjske soli – za začinjanje hrane, terapeutske napitke i kupke.

 

ZAŠTO HIMALAJSKA SOL? Pročitajte više o iznenađujućim činjenicama Himalajske soli - najčišće soli na Zemlji.

Sol je važna za život – ne može se živjeti bez nje. Međutim, većina ljudi ne zna da postoji velika razlika između standardne kuhinjske soli i zdrave prirodne soli.

Ove razlike mogu imati značajan utjecaj na zdravlje ili na povećanje rizika od bolesti. Ako želite da vaše tijelo funkcionira ispravno, potrebno je unositi cjelovite namirnice*, pa tako i cjelovitu sol koja sadrži sve prirodne elemente.

*cjelovite namirnice su one koje nisu rafinirane (nisu izgubile brojna vrijedna svojstva)

Današnja kuhinjska sol je nezdrava i nema nikakve sličnosti sa prirodnom solju. Kuhinjska sol sadrži 97,5% natrijeva klorida i 2,5% kemikalija poput joda. Sušena je na više od 650ºC pri čemu se zbog pretjerane topline mijenja prirodna kemijska struktura soli što povećava mogućnost nastajanja zdravstvenih problema.

Najveći dio kuhinjske soli pripravljen je od kemikalija koje zagade ljudsko tijelo uništavajući tako vaše zdravlje. Čista Himalajska sol ne sadrži otrove i posjeduje 84 minerala i elemenata potrebnih za vaše optimalno zdravlje!

Himalajska sol je stara više od 250 milijuna godina


Himalajska sol je daleko najčišća sol dostupna na Zemlji i sigurno nezagađena bilo kakvim otrovima ili zagađivačima.

Sol iz Himalaja poznata je kao «bijelo zlato» zbog toga što sadrži eone iz pohranjene sunčeve svjetlosti. Zajedno sa čistom izvorskom vodom, Himalajska sol nudi sve prirodne elemente identične elementima u ljudskom tijelu – iste one elemente čije je postojanje otkriveno u pramoru.

Više o brojnim blagodatima korištenja čiste i prirodne Himalajske soli pročitajte ovdje.

Zašto je obična kuhinjska sol nezdrava?

Uobičajena stolna i kuhinjska sol iz vašeg dućana je bila «kemijski očišćena».

Nakon što se obična sol kemijski očisti, ono što ostaje u njoj je natrijev klorid – neprirodan kemijski sastojak soli kojeg vaše tijelo doživljava kao nešto potpuno strano. Ovaj oblik soli nalazi se u gotovo svakoj prokuhanoj hrani koju jedemo. Zbog toga, kada dodajete još soli već zasoljenoj hrani, vaše tijelo dobiva previše soli kojom ono ne može raspolagati.

Više od  90% novaca koje ljudi troše na hranu, troše na obrađenu, tj. na procesiranu hranu. Kristali kuhinjske soli potpuno su odvojeni jedni od drugih što kuhinjsku sol kao namirnicu čini potpuno beskorisnom i potencijalno opasnom za zdravlje. Kako bi ljudsko tijelo probavilo kristale kuhinjske soli, treba uložiti ogromne količine energije. Anorganski natrijev klorid iz kuhinjske soli narušava ravnotežu tekućina i plinova u ljudskom tijelu preopterećujući pritom cijeli organizam, što može oslabiti vaše zdravlje. Kada tijelo pokuša izolirati višak soli kojoj smo izloženi, molekule vode moraju okružiti natrijev klorid i razgraditi ga na natrijeve i kloridne ione da bi pomogle tijelu neutralizirati ih, tj. razgraditi.

Voda koja je u savršenoj strukturi pohranjena u stanicama izlazi iz njih kako bi se neutralizirao natrijev klorid. Ovo rezultira dehidracijom stanica što ih može preuranjeno ubiti.

Konzumacijom obične kuhinjske soli gubi se cijenjena i savršeno strukturirana voda.

Za svaki gram natrijevog klorida kojeg tijelo ne može apsorbirati, ono koristi 23 puta više vode iz stanice da bi ga neutraliziralo. Konzumacija kuhinjske soli uzrokuje višak tekućina ljudskom tkivu, što može dovesti do:

  • Ružnog celulita
  • Reume, artritisa i gihta
  • Bubrežnog kamenca i kamenca na mjehuru

 

Kada se uzme u obzir podatak da prosječna osoba dnevno unese u svoj organizam od 4.000-6.000 mg natrijeva klorida, a neki čak i do 10.000 mg na dan, jasno je da je ovo ozbiljan problem za zdravlje čovjeka.

 

Zašto onda mnogi ljudi još uvijek konzumiraju stolnu sol?

Zato što se više od 90% svjetske soli koristi izravno u industrijske svrhe koje zahtijevaju čisti natrijev klorid. Ostatak od ovog postotka na kraju završi na vašem kuhinjskom stolu.

Putem surovih reklama solna industrija nas uspješno uvjerava da dodavanje otrovnog joda i fluorida donosi zdravstvene prednosti. Kuhinjska sol vrlo često sadrži opasna i štetna sredstva koja nisu navedena na deklaraciji proizvoda, a to su kalcijev karbonat, magnezijev karbonat i aluminijev hidroksid. Svi ti dodaci se dodaju kako bi   poboljšali njenu sposobnost izlijevanja. Aluminij je laka legura koja se smješta u mozgu – mogući uzrok Alzheimerove bolesti.

Nabavite prirodno zdravstveno osiguranje – čistu Himalajsku sol

Današnja stolna i kuhinjska sol ne sadrži bitne elemente u tragovima i minerale koji čine Himalajsku sol tako cijenjenom. Himalajska sol sazrijevala je više od 250 milijuna godina pod jakim tektonskim tlakom, daleko od ikakvog vanjskog utjecaja i zagađenja. Njezina jedinstvena struktura sadrži prvobitnu iskonsku energiju. Svi kristali i minerali koje sadrži himalajska sol su toliko mali i u tragovima da ih ljudske stanice mogu bez problema apsorbirati. Sol iz Himalaja ne opterećuje naše tijelo kao ostale soli. Našem tijelu je teško apsorbirati previše kristala soli jer su mehanizmi koji reguliraju taj proces snažni i učinkoviti. Prirodni kristali soli uvijek imaju uravnoteženo djelovanje i ne pridonose nastajanju visokog krvnog tlaka kao obična stolna sol. Red elemenata kristalne soli oblikuje spoj u kojem je svaka molekula međusobno povezana. Ta povezanost dopušta da titrajući sastavni dijelovi soli koji se sastoje od 84 elemenata budu u skladu jedan s drugim i da utječu na ravnotežu soli.

 

Kada govorimo o cjelokupnoj snazi prirodne soli, ništa nije usporedivo s Himalajskom soli. Evo zašto:

  • to je najveći stupanj prirodne soli
  • elektronskim mikroskopom vidljiva je njena savršena kristalizirana struktura
  • vađena je i oprana ručno
  • himalajska sol je imuna na elektromagnetska polja
  • himalajska sol ne sadrži tvari koje zagađuju okoliš
  • nema roka trajanja i ne sadrži otrovne aditive koji sprječavaju zgrušnjavanje

 

Kemijski otpad i izlijevanje otrovnih tekućina zagadili su oceane do alarmantnog stanja, tako da današnja morska sol nije ni približno zdrava za korištenje. Himalajska kristalna sol je čista sol koja je ručno kopana, sušena na suncu i potpuno je nezagađena.

 

Ključni minerali u Kristalnoj himalajskoj soli uspostavljaju tjelesnu ravnotežu

Himalajska sol je sol u svom prirodnom, iskonskom obliku i sadrži nedirnutu vibracijsku energiju koja pomaže tijelu da se vrati u prirodnu ravnotežu. Bez uravnoteženih elektrolita tijelo više nije u homeostazi, tj. fiziološke funkcije organizma nisu usklađene. 

Poznati njemački Fresenius institut analizirao je svojstva himalajske soli i dokazao da posjeduje čitav niz važnih minerala i elemenata uključujući kalij, kalcij i magnezij. Ta tri elementa pomažu tijelu da postigne ravnotežu obnavljanjem tekućine i nadomještanjem elektrolita kada god se puno znojimo.

Himalajska sol protiv morske i kamene soli: Kristalna usporedba

Mnogo ljudi vjeruje da je morska sol zdrava alternativa kuhinjskoj soli, ali to više nije istina. Oceani su se pretvorili u odlagališta opasnih otrova, primjerice  žive i teških metala korištenih u industrijske svrhe. Izvještaji o izlijevanju ulja i nafte u more postaju sve

češći. Oko 89% proizvođača soli danas pročišćava svoju sol, što znači da današnja morska sol nije zdrava kao nekada. Ako morsku sol pogledate pod mikroskopom (slika desno), vidjet ćete da su kristalne strukture nepravilne i izolirane od prirodnih 

elemenata. Prema tome, koliko god životno važnih minerala sadrži, tijelo ih ne može apsorbirati ukoliko ne utroši velike količine energije (neto dobit od uložene energije je užasno mala).

Struktura himalajske soli je uravnotežena, što ne znači da je odvojena od 84 nerazdvojnih mineralnih elemenata, nego je skladno spojena s njima (slika lijevo).

To znači da tijelo može lagano razgraditi energiju u mineralnom obliku.

Ova sol ima snažan vitalan učinak. U slučaju Himalajske soli tijelo dobiva dovoljno „dobiti“ s iznimno malom količinom utrošene energije.

 

 

Himalajska sol kao terapija

Osim korištenja ove soli za kuhanje, ona također ima mnogo drugih zanimljivih pogodnosti.

Preporuka je da koristite Himalajsku sol u kupki (zajedno sa nim prahom) jer kada uronite svoje tijelo u slanu kupku zdravi minerali otopljeni u vodi ulaze u vaše tijelo kroz kožu u obliku iona. Ovo će uzrokovati prirodan razvoj stanica što pridonosi ljepšoj koži i povoljno je za svakoga.

Korištenje slane kupke od Himalajske soli je posebno preporučeno za ljude sa:

  • različitim kožnim bolestima,
  • reumom i bolestima zglobova,
  • posebnom brigom zbog operativnog zahvata,
  • ginekološkim bolestima,
  • infekcijama koje se iznova javljaju,
  • teškim ubodima insekta, žuljevima ili ranama,
  • razdraženom kožom 

 

 

copywright Bio Era d.o.o.; Sveti Duh 89, 10000 Zagreb